Om meg

Erfaren journalist og redaktør, med medisinsk forskningsformidling som spesialfelt. Jeg redigerer og oversetter forskningsrapporter (også fra engelsk til norsk), og er flink til å gjøre tunge fagartikler tilgjengelig for andre.

 

Men som en typisk allround-journalist skriver jeg om mange andre områder i tillegg: arbeidsliv, arkitektur (Green Buildings), bioteknologi, forbrukerstoff, forsikring, helse, reisereportasjer, smykkekunst og sykehushygiene.

 

Jeg har vært redaktør for tidsskrifter som Gullsmedkunst, Bioingeniøren, Kvinner og familie, Forsikringsmegleren, Tidsskrift for Jordmødre og Hotell- og restaurantarbeideren.

 

Som frilansjournalist har jeg hatt oppdrag for bl.a. Astma- og Allergi, Basis, Bedre Helse, Diabetikeren, Handikapnytt, Kvinner & Klær, Norsk Journalistlag, Legemidler og samfunn, Velferd, KLP, Dagens Medisin, Dagens Næringsliv, Vi Menn, Sikre Hender, Universitetet i Oslo (TIK, Teknologi, innovasjon og kultur), nettsidene overgang.no og forskning.no.

 

Jeg er utdannet journalist (Høgskolen i Volda), med erfaring fra bl.a. NRK/radio. I tillegg har jeg en master fra Handelshøyskolen BI: Kommunikasjon i organisasjoner.

 

Jeg har jobbet som kommunikasjonsrådgiver for Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, Teknologirådet, Prosessindustriens Landsforening (PIL) og Statnett.

Ellenor Mathisen

 

Adresse:

Jens Bjelkes gate 15

0562 Oslo

 

Mobil:

+47 900 33 247

 

E-post:

ellenor.s.mathisen@gmail.com